7 съвета при избор на хотел !

1. Бъдете наясно кое е най-важно за Вас !

Ако не знаете какво искате как ще изберете конкретен хотел … и то точният . Преди да започнете търсенето си направете кратък списък с нещата от първостепенно значение за Вас . Дали ще е включена безплатна закуска ? По-добре се чувствате в по-малък  и уединен хотел , в който служителите знаят името Ви ? (ние в хотел Плаза Пловдив държим на тази практика ). Дали предпочитате съвременен лукс или място за настаняване с класическа атмосфера ?

Затова на първо място започнете с определяне на главните нещата като : ценови диапазон  , основни удобства , локация и повод за пътуването (бизнес или почивка ).

2. „ Светия Граал “ на предлаганите услуги .

Има 5 основни условия в съвременния туризъм , които всеки добър хотел трябва да има и изпълни . Именно : 

  • Бърз и стабилен Wi-Fi ( безплатен по възможност ). 
  • Добра климатизация за комфорта на гостите през всички сезони.
  • Просторен паркинг  ( безплатен по възможност ).
  • Вкусна закуска . Като цяло добри възможности за хапване .
  • Безупречна чистота .

Радваме се , че в Хотел Плаза Пловдив можем да Ви предоставим тези удобства и много други ☺ . Екипът ни вярва , че гореизброените неща са в основата на доброто настаняване ( а и проучванията това показват ). 

3. Проверявайте сайта на хотелите .

Винаги ( или почти винаги ) най – пълната и актуална информация за обектите е в личните им страници . Четете внимателно , какви услуги предлагат ( кой са безплатни и кои заплатени ) , оферти и промоции , програми за лоялност . Не боли и да позвъните директно на рецепция да питате за нещо , което не Ви е ясно .

4. Внимателно погледнете картата и определете точното местоположението.

Дали е важно да сте до спирка на градски транспорт или на пешеходно разстояние от центъра , офис сграда или университет . Трябва внимателно да прецените , защото много хотели слагат на „5  минути „ всичко от тях . Важно и също да прецените дали искате да сте в градската „ лудница „ или предпочитате спокойна и тиха локация ( като тази на Хотел Плаза ☺ ) .

5. Търсете директна връзка с хотела  .

Специалистите съветват , след като си изберете място за настаняване да потърсите директен контакт с тях за най-добри цени и условия . През различен канали на дистрибуция се начислява допълнителни комисионни и такси , които може чувствително да повишат стойността на предлаганата услуга . Освен това чрез директна връзка много бързо може да получите  отговори на въпроси с първостепенно значение за Вас.

6. Щателно прегледайте отзивите за обекта .

Отделете време да прочетете ревютата оставени от гостите . Вече почти всички платформи предоставят възможност на своите клиенти да пишат обратна връзка след като са нощували в даден хотел . В повечето случай оценките са по категории, ние ви съветваме да гледате най-вече чистота и персонала . Ако екипът е добър ще реши всички Ваши проблеми и казуси по време на престоя . Обърнете внимание дали даден негативен или позитивен отзив е актуален ( да не е отпреди 5 години , гледайте последната една година). Броят на коментарите също е важен (колкото повече … толкова повече ☺☺☺) . Рейтинг базиран на 20-30 ревюта не може да се счита за достатъчно обективен

7. Проучете към какъв тип клиенти е насочено мястото за настаняване .

Никой не иска да пътува по-работа и да попадне в хотел , който е предпочитан от семейства с малки деца и на всякъде цари „ игра „. Обратното също е в сила , ако пътувате с близките си Вие ще имате различни изисквания и предпочитания . Може да желаете и по – непретенциозни варианти като хостели или къщи за гости , където да търсите социалния елемент и запознаването с нови хора и култури . Всичко това зависи от Вашата цел и настройка . Различните онлайн канали за резервации често вече слагат обозначения като например предпочитан за семейства хотел, предпочитан от двойки или бизнес ориентирано място за настаняване .

P.S. : Надяваме се да сме Ви били поне малко полезни. Екипът на Плаза Хотел Пловдив иска да използва момента да благодари на всички свои гости за подкрепата и доверието през тези предизвикателни времена . Вярваме , че всяка промяна и трансформация накрая е за добро ☺ ☺ ☺. Най – доброто предстои . Бъдете здрави и не забравяйте , че имате ли повод да нощувате в Пловдив ние ще сме повече от щастливи да Ви посрещнем .

bg_BGBG